مقالات

سقف خرید ارز از صرافی‌ها چقدر است؟

سقف خرید ارز از صرافی‌ها چقدر است؟

خرید ارز و به ویژه دلار در ایران با چالش‌هایی رو به رو است. بخشی از این چالش به دلیل نوسان بالا و ناپایدار بودن قیمت دلار است. یکی از موضوعاتی که در مورد خرید ارز از صرافی وجود دارد، سقف خرید ارز از صرافی‌های مورد تائید بانک مرکزی است. محدودیت‌هایی برای خرید ارز از صرافی‌ها با کارت ملی وجود دارد که افراد فقط می‌توانند تا سقف معینی ارز را از صرافی‌های مجاز تهیه کنند. برای آشنایی بیشتر با این محدودیت‌ها همراه صرافی پارسه باشید.

سقف خرید ارز از صرافی‌ها چقدر است؟

بانک مرکزی محدودیت‌هایی را برای خرید ارز از صرافی‌ها با کارت ملی تعیین کرده است. طبق این محدودیت‌ها، هر ایرانی در طول یک‌سال می‌تواند یک‌بار با کارت ملی به اندازه 2000 دلار که تقریبا برابر با 2200 دلار است، از صرافی‌های مورد تائید بانک مرکزی دلار بخرد. این خرید ارز برای هر فرد فقط می‌تواند یکبار در سال انجام شود. مثلا اگر 100 دلار را با کارت ملی از صرافی‌های مجاز خریداری کنید، دیگر نمی‌توانید 2100 دلار باقی‌مانده را بخرید و باید تا سال بعد صبر کنید و از سهمیه ارز سال آینده خود استفاده کنید!

پیش از اعمال سقف خرید ارز از صرافی‌ها اوضاع چگونه بود؟

اما پیش از این‌که چنین سقفی برای خرید ارز از صرافی‌ها ساخته شود، چه شرایطی برای خرید ارز حکم‌فرما بود؟! در سال گذشته این محدودیت خرید ارز برای مدت کوتاهی برداشته شد ولی دوباره روال به حالت قبلی‌اش برگشت. البته در حالتی که سقف خرید ارز از صرافی‌ها برداشته شده بود هم هر کسی نمی‌توانست دلار بخرد و فقط برای مصارف خدماتی 23 گانه مانند مسافرت خارج از کشور، مصارف دانشجوهای خارج از کشور، بیماری و برخی از موارد دیگر، ارز به افراد فروخته می‌شد. برخی از مصارفی که در دوران پیش از محدودیت خرید ارز، به آن‌ها ارز تعلق می‌گرفت عبارت هستند از:

  1. مصارف مسافرتی
  2. مصارف درمانی
  3. مصارف دانشجویی و دانش‌آموزی
  4. هزینه شرکت‌های هواپیمایی ایرانی
  5. هزینه‌های شرکت‌های بیمه ایرانی
  6. هزینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور
  7.  هزینه حقوق و مزایای کارکنان شاغل در ایران
  8. مصارف راننده‌های حمل و نقل بین‌المللی و ترانزیت
  9. هزینه برگزاری همایش‌های بین‌المللی و اعطای جوایز جشنواره‌ها و مسابقات
  10. هزینه انجام آزمایش‌های علمی و فنی، انتشار آگهی در خارج از کشور و دریافت گواهی بین‌المللی
  11. مصارف فرصت مطالعاتی
  12. حق عضویت و حق ثبت نام در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی
  13. ثبت نام در آزمون‌های بین‌الملی TOFEL، IELTS، GRE و غیره
  14. حق‌الوکاله دعاوی خارجی
  15. هزینه اجاره و اشتراک شبکه‌های اطلاعاتی
  16. شرکت در دوره‌های آموزشی و پژوهی خارج از کشور

سقف فروش ارز به صرافی‌ها چقدر است؟

صرافی‌ها به جز فروش ارز برای خرید ارز از مشتری‌هایشان نیز محدودیت‌هایی را دارند. صرافی‌ها برای خرید ارز از مشتری‌ها دارای سقف خرید ارز هستند. تا تابستان سال گذشته، صرافی‌ها اجازه داشتند که تا سقف 200 هزار دلار در روز از مشتری‌هایشان ارز بخرند. اما در تیر ماه سال 1399، بانگ مرکزی با هدف افزایش عرضه در بازار، سقف خرید ارز صرافی‌ها را به 300 هزار دلار در روز افزایش داد. این کار موجب می‌شود که نقدینگی بانک‌ها و صرافی‌های مجاز به منظور تامین تقاضای بازار، افزایش پیدا کند.
بنابراین سقف فروش ارز در صرافی‌ها یا همان سقف خرید ارزی که برای صرافی‌ها وجود دارد، محدودیتی است که برای صرافی‌ها وجود دارد و نه فروشنده‌های ارز! پس می‌توانید دلارتان را راحت بفروشید ولی برای خرید آن، سرتان به سقف برخورد می‌کند!

سخن آخر

سقف خرید ارز از صرافی‌ها فعلا روی سر ما وجود دارد! سقفی که می‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند و منجر به بروز ناهنجاری‌های اقتصادی گردد. باید با وجود هر محدودیتی بهترین تصمیم‌ها را بگیرید و از دیوار محدودیت‌ها، نردبانی را برای پیشرفتتان بسازید.
برای انجام مبادلات ارزی خود، چه ارزهای معمولی یا فیات و چه ارزهای دیجیتال می‌توانید صرافی پارسه را انتخاب کنید. البته خدمات صرافی پارسه محدود به تبادلات ارزی نمی‌شود و می‌توانید برای انجام خدماتی مانند

  • انجام کلیه حواله‌جات ارزی
  • تحویل نقدی دلار کانادا با دستگاه کارتخوان
  • انجام حواله‌جات شخصی و شرکتی یورو از داخل و خارج اتحادیه اروپا
  • انجام حواله‌های دلار آمریکا از داخل و خارج آمریکا به حساب‌های شخصی و شرکتی
  • اعلام قیمت دقیق انواع ارز
  • و …
    از ما کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *