اگر پرداختهای بینالمللی آنلاین را تجربه کرده باشید، با نام پی پل بیگانه نیستید. سرویس پرداختنی که بسیاری از مشکلات روشهای پرداخت سنتی را از میان برداشته است. اما چقدر با این سیستم آشنایی دارید؟ برای ارائه پاسخی دقیقتر به سوال پی پل چیست و آشنایی بیشتر با این سرویس، همراه صرافی پارسه باشید. در این مقاله با تاریخچه پی پل، شیوه عملکرد آن و برخی دیگر از نکات مرتبط با این سرویس پرداخت آشنا خواهید شد.
پی پل از کجا شروع شد؟
پی پل در سال 1998 با نام اولیه Confinity ، توسط پیتر تیل و مکس لوچین تاسیس شد. این شرکت با هدف این که یک واحد پولی بینالمللی را ایجاد کند که خارج از کنترل دولت است، شروع به کار کرد. در همان ابتدای راه پی پل، این شرکت با چالش مواجه شد. پی پل به دلیل نو بودن و آشنا نبودن مردم با آن، مورد حمله هکرها قرار میگرفت و به همین دلیل در ماههای اول استفاده از این برنامه در آمریکا ممنوع شد. اما با این وجود، به تدریج توجه خریداران و فروشندگان به این برنامه جلب شد و علاقه به انجام تراکنش با این سرویس افزایش یافت. به مرور فروشندگان نیز از آن حمایت کردند و رفته رفته این برنامه بین مشتریان و کاربران محبوب شد. یکی از دلایل محبوب شدن پی پل، برخی از سهولتهای آن نسبت به ویزاکارت و مسترکارت بود.
سیستم پرداخت پی پل چیست؟
پی پل یا PayPal یک شرکت تجارت الکترونیک است که پرداخت بین طرفین را از طریق انتقال آنلاین آسان میکند. PayPal به مشتریانش اجازه میدهد تا یک حساب کاربری در بستر این سیستم ایجاد کنند؛ حسابی که به کارت اعتباری یا حساب جاری کاربر متصل است. پس از تأیید هویت و اثبات وجوه، کاربران میتوانند اموری مانند ارسال یا دریافت وجه و پرداخت وجه به سایر حسابهای PayPal را به صورت آنلاین انجام دهند.
PayPal یک راه حل پرداخت همه جانبه است که دسترسی میلیونها خریدار در سراسر جهان را برای فروشندگان آنلاین آسان میکند. اگر به دنبال راهی آسان برای فروش آنلاین محصولات خود و دریافت دستمزد هستید، PayPal یک انتخاب عالی برای شما است. به طورکلی، PayPal راهی آسان و سریع برای ارسال و درخواست آنلاین پول ارائه میدهد. شما به عنوان یک تاجر، میتوانید به راحتی کارتهای اعتباری را در فروشگاه تجارت الکترونیک خود وارد نمائید. با استفاده از PayPal این امکان را دارید که به نقاط مختلف دنیا در عرض چند ثانیه، پول ارسال کنید.
چگونه میتوانید یک حساب PayPal بسازید؟
برای استفاده از PayPal کار دشواری پیش رو ندارید. پی پل این امکان را به شما میدهد که در زمان کوتاه و به روشی ساده، برای خودتان یک حساب PayPal بسازید. تنها با استفاده از یک آدرس ایمیل میتوانید حساب کاربری خود را در سایت PayPal ایجاد کنید. در ابتدا، PayPal از شما درخواست میکند که اطلاعات واقعی خود را برای ساخت حساب کاربری ثبت کنید.
در مرحله بعد، باید با انجام اقداماتی، امکاناتی را که به حساب پی پل شما تعلق میگیرد، فعالسازی کنید. در این مرحله، باید حساب PayPal خود را به یک حساب بانکی یا کارت اعتباری و نقدی مانند مسترکارت و ویزاکارت متصل کنید تا به این صورت حساب PayPal شما، وریفای شده یا مورد تایید قرار بگیرد.
پس از تایید شدن حسابتان، میتوانید مبالغ ارزی را که در حساب بانکی خود دارید یا موجودی ارزی کارت نقدی یا اعتباری خود را به PayPal منتقل کنید. همچنین میتوانید به صورت مستقیم، از طریق حساب پی پل، موجودی کارت یا حسابتان را به یک حساب PayPal دیگر انتقال دهید یا با آن خرید کنید.
به دنیای پی پل خوش آمدید!
با استفاده از پی پل، وجه موجود در حساب بانکی یا کارتهای اعتباری خود را وارد شبکهای میکنید که حسابهای کاربری پی پل افراد مختلفی از سرتاسر جهان در آن شبکه قرار دارد. در این شبکه گسترده، میتوانید از طریق درگاههای PayPal اقدام به خرید کنید، به افرادی که حساب PayPal دارند، وجه انتقال دهید و همینطور از آنها پول دریافت کنید. به این صورت، حسابهای مختلف از بانکهای مختلف در سراسر دنیا در قالب یک شبکه وسیع بینالمللی، حالتی یکپارچه به خود میگیرند.
چند نوع حساب را میتوان در پی پل ایجاد کرد؟
بسته به هدفتان از ورود به شبکه PayPal و نوع تراکنشهایتان میتوانید یکی از سه نوع حساب پی پل را افتتاح کنید. حسابهای Personal، Premier و Business سه نوع حسابی هستند که هر کدام امکانات خاصی برای پرداخت در اختیارتان قرار میدهند. با این که باید نوع حساب PayPal در هنگام ساخت حساب تعیین شود، برای انتخاب نوع حساب نگرانی نداشته باشید! PayPal این امکان را برای کاربرانش فراهم کرده که در هر زمانی که خواستند، نوع حساب خود را از Personal به نوع Premier یا Business تغییر دهند. اما این انواع حسابهای PayPal چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
حسابهای Premier و Business نسبت به حساب Personal، امکانات بیشتر و محدودیتهای کمتری دارند. انجام تراکنشها با مبالغ بزرگتر و همچنین انجام تعداد بیشتری تراکنش نسبت به حساب Personal از قابلیتهایی است که حسابهای Premier و Business در اختیارتان قرار میدهند.
چه کشورهایی نمی توانند از پی پل استفاده کنند؟
با این که PayPal در بخش زیادی از کشورهای دنیا به کاربرانش خدمات ارائه میدهد، کشورهایی هم هستند که این امکان را ندارند که از سیستم PayPal استفاده کنند و به عبارتی این حساب از سوی PayPal در کشورشان فیلتر شده است. متاسفانه ما ایرانیها هم نمیتوانیم از پی پل برای نقل و انتقالات مالی خود در سرتاسر دنیا بهره ببریم. کشورهای افغانستان، بنگلادش، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، ساحل عاج، کره شمالی، گینه استوایی، گابون، غنا، هائیتی، عراق، لبنان، لیبریا، لیبی، موناکو، مولداوی، مونتهنگرو، میانمار، پاکستان، پاراگوئه، سنت لوسیا، سودان جنوبی و سودان هم کشورهایی هستند که امکان استفاده از PayPal را ندارند.
مزایا و معایب استفاده از PayPal
سیستم PayPal دارای مزایا و معایبی است که هر کس بنا به اهداف خود میتواند این نقاط ضعف و قوت را بررسی کند و در مورد انتخاب پی پل تصمیم بگیرد. در ادامه با برخی از این مزایا و معایب آشنا میشوید.
مزایای پی پل
از مزایای سیستم پی پل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- راهاندازی آسان
استفاده از PayPal آسان است. چه بخواهید کالایی را بهصورت اینترنتی خریداری کنید و چه بخواهید در کسب و کار خود به عنوان یک روش پرداخت از آن استفاده کنید، با PayPal کار دشواری پیش رو ندارید.
- امکان استفاده از موبایل
این سرویسدهنده مانند سرویسدهندگان دیگر، از نسخه موبایلی نیز برخوردار است، بنابراین میتوانید با نصب نسخه موبایلی به راحتی و در هر مکان و زمانی، امور مربوط به پرداخت خود را انجام دهید.
معایب پی پل
برخی از معایب پی پل عبارتند از:
- مسدودسازی حساب
PayPal با مشاهده رفتار مشکوک بدون هشدار قبلی، اکانت را مسدود میکند، حتی اگر در حال انجام انتقال وجه باشید، این عمل در حالت معوق قرار میگیرد. پی پل در مورد اختلافات کاربرهایش به نهادی وابسته نیست و در اینگونه موارد خودش قضاوت میکند و بنا به صلاحدید خود، حسابهای کاربرانش را مسدود و یا محدود میکند.
- عدم ارائه برخی از خدمات بانکی
با این که PayPal مانند یک بانک به کاربرانش خدمات ارائه میدهد، اما بسیاری از مقررات بانکها در این سیستم حکمفرما نیست. مثلا پی پل به مشتریانش وام نمیدهد یا ساز و کاری برای انتقال موجودی حساب به دیگر افراد پس از دریافت حکم قضایی در پی پل وجود ندارد.
جمعبندی
PayPal به عنوان یکی از سیستمهای پرداخت آنلاین در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و کاربران زیادی از این سرویس استفاده میکنند. البته پی پل در ارائه خدمات پرداخت آنلاین تنها نیست و رقبایی دارد که هر کدام تلاش میکنند تعداد بیشتری از کاربران را به سمت خود بشکند. بسته به اهداف معاملاتی و نوع تراکنشهای خود میتوانید بهترین سرویس پرداخت را برای خود انتخاب کنید.
برای انجام فعالیتهای ارزی خود راههای مختلفی پیش رو دارید. یکی از مکانهایی که میتواند شما را برای انجام فعالیتهای ارزی یاری کند، صرافی پارسه است. با استفاده از این صرافی میتوانید خدماتی مانند صدور و دریافت حوالههای ارزی، انجام حوالهجات شخصی و شرکتی یورو از داخل و خارج اتحادیه اروپا، اعلام قیمت دقیق انواع ارز و خدمات ارزی دیگر را دریافت کنید. البته خدمات صرافی پارسه به ارزهای فیات محدود نیست و میتوانید ارزهای دیجیتال را هم با استفاده از این صرافی مبادله کنید.